Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store

Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store

Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store ANP

Apple heeft het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dit gebeurde enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

Volgens Apple staat in de regels van de eigen onlinewinkel dat er voor zogeheten in-app-betalingen - wanneer gamers iets kopen in het spel - telkens ook een klein bedrag aan Apple overgemaakt moet worden. Epic Games zou met zijn nieuwe betaalsysteem bewust deze regels hebben overtreden, vandaar dat Apple zich genoodzaakt zag het spel te verwijderen.

Het concern achter onder meer de iPhone en de iPad heeft laten weten met de spelletjesmaker in gesprek te willen. Als Epic Games met zijn betaalsysteem weer aan de regels van Apple voldoet, dan mag Fortnite weer terugkomen in de App Store. Epic Games heeft op zijn beurt in een reactie aangegeven juridische stappen te zullen ondernemen om de actie van Apple.