Apple heft account maker van Fortnite op

Apple heft account maker van Fortnite op ANP

Epic Games, de uitgever van het populaire spel Fortnite, kan geen nieuwe applicaties meer ontwerpen voor gebruikers van de iPhone en andere Apple apparaten. Apple heeft het account van Epic gesloten nadat het eerder al Fortnite uit de App Store had gegooid.

De beëindiging van het hoofdaccount van Epic betekent dat de ontwikkelaar geen nieuwe apps of updates meer in de App Store kan indienen. Gebruikers kunnen geen in-app-aankopen meer doen in games en apps van Epic. Klanten die al Epic-titels hebben gekocht, blijven wel toegang houden tot de games in hun huidige vorm.

De stap om Epic Games te schorsen van het iOS-ontwikkelaarsprogramma komt slechts enkele dagen nadat een Amerikaanse rechtbank besloot dat Apple Fortnite niet terug hoeft te plaatsen in de App Store. Eerder deze maand verwijderde Apple Fortnite uit de App Store omdat Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen in het spel om verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

Inzet van de ruzie is de 30 procent commissie die Apple van iedere aankoop wil in de App Store. Epic Games vindt dat te veel. Fortnite is ook door Google uit zijn appwinkel, de Play Store, verwijderd om dezelfde reden.

Apple ligt overigens van meerdere kanten onder vuur om de commissie die het vraagt in zijn App Store en de voorwaarden die het daaraan verbindt. De Europese Commissie doet bijvoorbeeld onderzoek naar aanleiding van een klacht van muziekstreamingdienst Spotify.

Vacatures

Werkvoorbereider/ Projectleider

Beemster Electrical Solutions B.V.

Lid College van Bestuur

Talent Performance

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

menu