Hema verkoopt zijn bakkerijen, ook de bakkers in Sneek krijgen een andere baas

Een foto uit 2020: Iris Quisenaerts en Berber Tanja pakken bij de Hema in Bolsward tompouces in. Foto niels de vries

Hema gaat zijn eigen bakkerijen verkopen aan BACU, toeleverancier van supermarktconcern Jumbo. Die transactie raakt onder meer Hema-bakkers in Sneek.

De klanten zullen weinig merken, belooft Hema. De centrale bakkerij in Almere en de kleinere vestigingen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond blijven gewoon gebak, taarten, vlaaien en tompouces maken voor de ruim 540 Hema-filialen in Nederland.

Ook voor de 250 medewerkers verandert er weinig, ze krijgen alleen een andere baas. BACU is het industriële bakkersbedrijf van de Brabantse familie Aldenhuijsen, opgericht in 1903. Vanuit Uden voorzien de 550 werknemers van BACU dagelijks zevenhonderd Jumbo’s van brood en banket. Het bedrijf krijgt straks twee onderdelen: BU Hema en BU Jumbo.

Bij de overname van Hema door investeringsmaatschappij Parcomen Mississippi Ventures leverde Jumbo een krediet van 50 miljoen euro. De bakkerijen van Hema dienden daarbij als onderpand. Die lening wordt nu afgelost. Verdere bedragen zijn niet bekend gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen