Altice smaakmaker op gemengde beurzen

Altice smaakmaker op gemengde beurzen ANP

De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar vooral de grote Amerikaanse technologiebedrijven onder druk stonden. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de brexitonderhandelingen. Op het Damrak was Altice Europe een smaakmaker na een overnamebod op het kabel- en telecombedrijf.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 550,85 punten. De MidKap steeg, aangevoerd door Altice, 1,4 procent tot 808,68 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,3 procent. Londen steeg 0,3 procent.

Altice Europe was de blikvanger in de MidKap met een koerssprong van ruim 24 procent tot 4,13 euro. Het kabel- en telecomconcern verdwijnt waarschijnlijk van de beurs. De private investeerder Next Private wil de Franse onderneming in haar geheel inlijven voor 2,5 miljard euro, ofwel 4,11 euro per aandeel. Het bestuur van Altice staat achter de overname. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

Euronext

In de AEX was Galapagos de grote winnaar met een winst van 6,6 procent. De biotechnoloog meldde positieve testresultaten met het medicijn ziritaxestat bij 33 patiënten met diffuse cutane systemische sclerose (dcSSc), een auto-immuunziekte met een van de hoogste sterftecijfers onder reumatische aandoeningen. Staalconcern ArcelorMittal en ABN AMRO waren hekkensluiters met verliezen van 1,8 procent.

Euronext won 1,6 procent. De beursuitbater trekt samen op met de Italiaanse staatskredietverlener CDP in een poging de Italiaanse beursuitbater Borsa Italiana over te nemen. In Londen klom Rio Tinto 1,4 procent na het vertrek van de topman van de Brits-Australische mijnbouwgigant. Bestuursvoorzitter Jean-Sébastien Jacques en twee andere bestuurders stappen op vanwege de kritiek op de vernietiging van een belangrijk erfgoedgebied van Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, voor de winning van ijzererts.

Sodexo

Sodexo daalde 2 procent in Parijs. De Franse cateraar heeft last van de coronacrisis en waarschuwde voor een paar stevige tegenvallers. In Frankfurt zakte Knorr-Bremse 8 procent. Grootaandeelhouder Heinz Hermann Tiele heeft 10 miljoen aandelen van de Duitse remsystemenfabrikant verkocht.

De euro was 1,1860 dollar waard, tegen 1,1881 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 37,35 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs tot 40,03 dollar per vat.

Vacatures

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu