Alles wordt duurder, maar restaurants in Friesland zitten nog steeds stampvol. Hoe kan dat? 'Iedereen neemt het er nog van'

Hoge energierekeningen, duurdere boodschappen en stijgende zorgkosten. Het leven wordt steeds duurder. Toch zitten restaurants nog steeds stampvol. Hoe kan het dat we uit eten blijven gaan?

Een goede bezetting bij restaurant restaurant Steef in Leeuwarden.

Een goede bezetting bij restaurant restaurant Steef in Leeuwarden. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

De inflatie ligt op 14,5 procent, de economie kromp in het afgelopen kwartaal met 0,2 procent ten opzichte van het vorige, energie- en gasprijzen liggen nog altijd torenhoog en boodschappen worden alleen maar duurder. Tegelijkertijd blijven we geld uitgeven aan de horeca. Afgelopen kwartaal gaven consumenten 2,3 procent meer uit in deze sector vergeleken met een jaar geleden. Hoe kan het dat in deze dure tijden uit eten gaan zo populair blijft?

‘Iedereen neemt het er nog van’

,,Het is leuk dat er een positief stukje komt’’, zegt Wicher Wind, eigenaar van restaurant Onder de Linden in Sneek. ,,Het gaat hier ook goed. We zien dat met name feestjes die door corona in de koelkast zijn gezet, nu weer terugkomen. Mensen lijken ook wel wat emotioneler geworden. De verjaardag van oma wordt belangrijker en trouwdagen worden weer gevierd.’’

Vacatures

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

Meest gelezen

menu