Alibaba ziet omzet flink stijgen door thuis winkelende consument

Alibaba ziet omzet flink stijgen door thuis winkelende consument ANP

Alibaba heeft de afgelopen periode geprofiteerd van consumenten die vanwege de coronapandemie meer spullen via internet bestelden. De omzet van het Chinese webwinkelconcern steeg met 37 procent en dat is meer dan analisten hadden verwacht. De goede resultaten worden overschaduwd door het onderzoek van de Chinese autoriteiten naar het bedrijf.

Ant, een dochter van webwinkelconcern Alibaba, wilde vorig jaar met de verkoop van aandelen aan de beurzen van Shanghai en Hongkong een record van bijna 35 miljard dollar ophalen. Maar op het laatste moment hield de Chinese overheid de beursgang tegen, vanwege vermeend concurrentieverstorend gedrag van het bedrijf achter betalingsdienst Alipay. Alibaba liet dinsdag weten dat nog niet duidelijk is wat de impact zal zijn van de uitgestelde beursgang van Ant.

Inmiddels wordt het hele zakenimperium van miljardair Jack Ma, de oprichter van zowel Ant als Alibaba, onder de loep genomen. De Chinese overheid heeft besloten om harder op te treden tegen grote concerns die veel macht hebben en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren. Ma dook vorige maand op nadat hij maandenlang niets van zich liet horen. Er werd gesuggereerd dat hij was gearresteerd door de Chinese autoriteiten.

De omzet van Alibaba bedroeg in de drie maanden tot eind december 221 miljard yuan (28,4 miljard euro). De winst steeg met 52 procent tot 79 miljard yuan (10,2 miljard euro).

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu