'Airbnb-opslag' in Leeuwarder Aegon-pand

De jonge Hoogevener Julian Doorten bedacht een nieuwe manier om opslagruimte flexibel te verhuren. FOTO MARCHJE ANDRINGA

Storage Share is geen start-up meer. Gestaag bouwt het bedrijf aan een opslag-imperium. De nieuwste locatie zit midden in het centrum van Leeuwarden.

Het van oorsprong Hoogeveense bedrijf van Julian Doorten en Niels van Eck (beiden 30) begon drie jaar geleden als de ‘Airbnb voor opslagruimtes’. Het idee: veel mensen zijn op zoek naar een plek voor hun spullen; aan de andere kant zijn er zat mensen met ruimte te over en genoeg leegstaande bedrijfspanden die een nieuwe bestemming kunnen gebruiken.

Flexibel

Het bedrijf heeft deze formule gaandeweg aangepast. Storage Share is niet meer alleen matchmaker voor mensen met en zonder ruimte, maar investeert ook zelf in bedrijfsruimtes die ze ombouwt tot opslagruimtes. De nieuwste toevoeging is een locatie in het centrum van Leeuwarden: recht tegenover het station in het voormalige Aegon-kantoor. „We zijn er heel blij mee, een centrale ligging is voor opslagruimtes vrij uniek”, vertelt Julian Doorten opgetogen. Na Sneek en Drachten is het de derde locatie van het bedrijf in Friesland.

In Groningen en Drenthe doen de locaties van het bedrijf het ook goed. Die in Hoogeveen was na 4 maanden volgeboekt en die in Groningen zat, tot ze er een extra verdieping bij huurden, ook helemaal vol. De kracht van het concept zit volgens Doorten echter niet in de stenen, maar in de dienst. „Wij huren voor 10 jaar een bedrijfsruimte, die bouwen we om tot verschillende opslagruimtes en dat bieden we snel en flexibel aan. Je kan bij ons ook voor een maand een ruimte huren en je regelt alles online. Dat is aantrekkelijk.”

Skispullen?

Doorten weet zelf hoe het is om ruimtegebrek te hebben. Hij heeft een appartement in Amsterdam zonder bergruimte. Waar laat je dan bijvoorbeeld de skispullen? En het aantal kleine appartementen neemt in de steden alleen maar toe. „Als je in Leeuwarden woont en weinig ruimte hebt, kan je kan je tegenover het station bij je spullen”, zegt hij. Voor twee vierkante meter opslag, betaal je 35 euro per maand.

Dat Storage Share een nieuwe bestemming geeft aan leegstaande bedrijfshallen, is vanuit maatschappelijk oogpunt mooi. In het oude Aegon-pand (omgebouwd tot studentenwoningen en een sportschool), huurt het bedrijf de ruimte in het midden van het gebouw. „Er zitten geen ramen in in die ruimte. We hebben een goede lift geplaatst om het bereikbaar te maken. Ik weet niet wat ze er anders van hadden kunnen maken, een indoor-voetbalhal misschien?”, besluit Doorten.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu