Ahold Delhaize schittert op groen Damrak

Ahold Delhaize schittert op groen Damrak ANP

Supermarktconcern Ahold Delhaize was woensdag een van de uitblinkers op het Damrak nadat het bedrijf zijn winstverwachting had verhoogd. Ook dataleverancier Wolters Kluwer en verzekeraar ASR hielpen de Amsterdamse AEX-index aan winst. Net als in Amsterdam kleurden de koersenborden elders in Europa groen.

De AEX-index steeg 0,9 procent tot 563,05 punten. De MidKap dikte 1,6 procent aan en kwam op een stand van 786,35 punten uit. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen werden tot 1,1 procent hoger gezet.

Ahold Delhaize (plus 5,6 procent) deed het goed bij de hoofdfondsen in Amsterdam na een verdubbeling van de kwartaalwinst en een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com profiteerde opnieuw van een gedragsverandering bij consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus waardoor mensen voor eten nog meer aangewezen zijn op supermarkten.

GrandVision

ASR won 4,5 procent na de aankondiging dat de verzekeraar haar dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma hervat. Informatieleverancier Wolters Kluwer zag de resultaten groeien in de eerste jaarhelft en kreeg er 3,3 procent bij.

GrandVision daalde 0,6 procent in de MidKap. Het optiekbedrijf dook in de eerste jaarhelft stevig in de rode cijfers door de tijdelijke sluiting van winkels vanwege de virusuitbraak. Wel is er volgens het bedrijf sinds de heropening in diverse landen sprake van een stevig herstel.

Commerzbank

In Frankfurt steeg Deutsche Post DHL 2,5 procent. Het Duitse postbedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van de sterk gestegen vraag naar pakketbezorging door de corona-lockdowns in diverse landen. Allianz daalde 0,5 procent. De Duitse verzekeraar zag het kwartaalresultaat opnieuw flink kelderen door de coronacrisis, maar is wel optimistischer over de tweede jaarhelft. Automaker BMW verloor 3,5 procent na een teleurstellend kwartaalbericht.

Commerzbank won 4,9 procent. De Duitse bank denkt dit jaar in de rode cijfers te duiken, terwijl eerder nog op een positief resultaat werd gerekend. Accor verloor 2,2 procent in Parijs. De Franse hotelgroep gaat 1000 banen schrappen na een verlies in het eerste halfjaar.

De euro was 1,1895 dollar waard tegen 1,1767 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 43,05 dollar. Brentolie klom 3,1 procent in prijs, tot 45,81 dollar per vat.

Vacatures

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu