Aantal WW-uitkeringen in Friesland opnieuw afgenomen

FOTO ANP

Het aantal WW-uitkeringen is in augustus afgenomen in Friesland. Na een sterke toename aan het begin van de coronacrisis daalt de WW al enkele maanden.

Vergeleken met vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen in augustus nog wel een stuk hoger. Eind augustus telde Friesland 10.841 WW-uitkeringen, dat is 3,2 procent van de Friese beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen nam af met 476 ten opzichte van juli. Vorig jaar stond het aantal uitkeringen eind augustus op 9071, 1170 minder dan dit jaar.

In augustus daalde het aantal WW-uitkeringen in vrijwel alle sectoren, met een uitzondering van het onderwijs. In het onderwijs lopen veel tijdelijke contracten van leraren af voor de zomervakantie. Na de zomervakantie vinden zij vaak weer werk. In de uitzendbranche en de horeca nam het aantal WW-uitkeringen flink af. Deze sectoren hadden het aan het begin van de coronacrisis lastig, vooral jongeren verloren hun tijdelijke banen. Nu krabbelen deze sectoren weer op.

Spanning op arbeidsmarkt afgenomen

Als gevolg van de coronacrisis is de spanning op de arbeidsmarkt afgenomen, zo merkt het UWV. Er zijn gemiddeld minder vacatures en meer werkzoekenden dan voor de coronacrisis.

Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen ook. Eind augustus telde Nederland 291.660 WW-uitkeringen. Dat is 3,1 procent van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 300.801 WW-uitkeringen in Nederland. Een jaar eerder telde Nederland nog 236.592 WW-uitkeringen. Daarmee steeg de WW in Nederland op jaarbasis met 55.068 uitkeringen (23,3 procent).

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Nieuws

menu