Aandacht voor toelichting Lagarde op rentebesluit ECB

Aandacht voor toelichting Lagarde op rentebesluit ECB ANP

De Europese Centrale Bank (ECB) zal later op donderdag de belangrijkste rentetarieven en het opkoopprogramma naar verwachting ongewijzigd laten. Dat is althans de gemiddelde verwachting van economen. De aandacht gaat met name uit naar de toelichting van ECB-preses Christine Lagarde.

Eerder al deden berichten de ronde dat ECB-beleidsmakers meer vertrouwen lijken te hebben in het herstel van de economie in Europa. Daarmee zou de noodzaak voor monetaire stimulans afnemen. De economische groei zal naar verwachting iets hoger uitvallen dan geraamd. Dat komt dan vooral door de toename van de consumentenbestedingen.

De ECB zei in juni op een krimp van de economie in de eurozone dit jaar van 9 procent te rekenen. Dat zou de slechtste prestatie ooit zijn. Daarbij werd in het bijzonder gewezen op risico's, zoals een tweede golf van het virus, permanente schade aan de arbeidsmarkten en zwakkere consumptie, juist vanwege de aanhoudende onzekerheden. Naar verwachting wordt de waardestijging van de euro aan de lijst met risico's toegevoegd.

Vacatures

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu