ASR komt met ouderenhypotheek met levenslange vaste rente

ASR komt met ouderenhypotheek met levenslange vaste rente ANP

Verzekeraar ASR gaat ouderen een aflossingsvrije hypotheek aanbieden met een levenslange vaste rente. Daardoor liggen iemands maandlasten dus tot het overlijden vast, zolang de klant in de woning woont.

Het aanbod geldt voor mensen die de gepensioneerde leeftijd hebben bereikt en de eventuele overwaarde op hun huis willen verzilveren. Dat kan tot maximaal 50 procent van de woningwaarde. Doordat er niet wordt afgelost blijft de hypotheekschuld gelijk en zijn de maandlasten lager dan bij een hypotheekvorm waarbij wel maandelijks wordt afgelost.

Een deskundige heeft aan De Telegraaf laten weten zo'n levenslange rente nog niet eerder gezien te hebben. "Maar verder is de nieuwe hypotheekvorm van ASR niet veel anders dan andere hypotheken voor AOW'ers waarbij naar werkelijke maandlasten wordt gekeken", aldus hypotheekadviseur Fleur Kroonbergs van De Hypotheekshop in de krant. Volgens haar komt een rentevaste periode van bijvoorbeeld dertig jaar voor verreweg meeste AOW'ers eigenlijk ook al neer op levenslang.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu