ASR en Alfen uitblinkers op groen Damrak

ASR en Alfen uitblinkers op groen Damrak ANP

De meeste Europese aandelenbeurzen lieten woensdag kleine winsten zien na een wisselvallig begin van de handelssessie. Op het Damrak werden de resultaten van verzekeraar ASR en laadpalenmaker Alfen goed ontvangen. Ook de cijfers van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen vielen in de smaak. Beleggers keken verder alvast uit naar de toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell op donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 562,74 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 813,62 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,5 procent. De Londense hoofdindex bleef achter met een min van 0,1 procent.

ASR (plus 4,3 procent) trok de kar bij de Amsterdamse hoofdfondsen. De verzekeraar zag de nettowinst in de eerste jaarhelft ruimschoots halveren. Door de coronacrisis moest de onderneming veel afschrijvingen doen en werden lagere beleggingsopbrengsten geboekt. Volgens topman Jos Baeten heeft ASR op operationeel vlak de impact van de virusuitbraak echter beperkt kunnen houden. De topman is ook iets positiever geworden over het operationeel resultaat in heel 2020.

Alfen

De informatieleveranciers RELX en Wolters Kluwer stonden onderaan de AEX met verliezen van 1 en 0,7 procent. Postbedrijf PostNL prijkte bovenaan bij de middelgrote bedrijven met een plus van 2,8 procent. Kabel- en telecomconcern Altice Europe sloot de rij met een min van ruim 1 procent.

Bij de kleinere bedrijven maakte Alfen een koerssprong van bijna 15 procent. De laadpalenmaker heeft in het tweede kwartaal ondanks de coronacrisis niet te maken gehad met geannuleerde orders en profiteerde van de toenemende focus op energietransitie. Het bedrijf uit Almere groeide op alle fronten.

Van Lanschot Kempen

Ook Van Lanschot Kempen (plus 1,9 procent) heeft naar eigen zeggen een sterk tweede kwartaal gedraaid, waarin een nettowinst werd behaald van bijna 20 miljoen euro. Volgens de vermogensbeheerder was dat te danken aan goede ontwikkeling bij alle bedrijfsonderdelen en kostenbesparingen om de pandemie het hoofd te bieden.

De euro stond op 1,1806 dollar, tegenover 1,1812 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 43,34 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 45,90 dollar per vat.

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Nieuws

menu