AEX veert licht op na koersdaling

AEX veert licht op na koersdaling ANP

De Amsterdamse aandelenbeurs veerde dinsdag licht op, na de koersdaling een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gedrukt door het uitblijven van een deal over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. Daarnaast bleef de blik gericht op de stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent in de plus op 547,74 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 803,37 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent. Parijs verloor 0,1 procent.

Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties dikte 2,8 procent aan in de MidKap, na een goed ontvangen handelsbericht. Aalberts won 0,5 procent. De industrieel toeleverancier liet in het derde kwartaal "verder herstel" zien, na de fikse klap van de coronacrisis eerder dit jaar. Volgens het bedrijf kwamen er meer nieuwe bestellingen binnen. In sommige nichemarkten verloopt het herstel wel trager doordat klanten terughoudend blijven met investeren. Verlichtingsbedrijf Signify zakte 1,8 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu