AEX-index sluit lager ondanks koerssprong Randstad

AEX-index sluit lager ondanks koerssprong Randstad ANP

De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan ondanks de stevige koerswinst van Randstad. Het uitzendconcern kwam met beter dan verwachte resultaten en werd daar door beleggers voor beloond. Het sentiment op de Europese beurzen was licht negatief. Beleggers zijn voorzichtig nu steeds meer Europese landen hun coronamaatregelen aanscherpen.

De AEX-index verloor 1,2 procent tot 557,40 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 830,66 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,9 procent. Londen verloor bijna 2 procent.

Randstad won 6,2 procent. De uitzendreus liet in het derde kwartaal verder herstel zien, na de flinke klap van de coronacrisis. Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden. Galapagos verloor bijna 7 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdindex. De biotechnoloog kampte met een adviesverlaging.

AkzoNobel

Verder was er aandacht voor AkzoNobel dat 0,8 procent verloor. De verfmaker heeft naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal gedraaid, waarbij er meer winst werd geboekt geholpen door kostenbesparingen. Ook gaat het concern voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en een interim-dividend uitkeren. Vorige maand was AkzoNobel al met een tussentijdse update gekomen die goed viel bij beleggers.

In de MidKap ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 3,8 procent. Het bedrijf is positiever gestemd over de prestaties dit jaar en kondigde aan aandelen uit te willen geven om de financiële positie te versterken.

Pharming

Biotechnoloog Pharming (plus 1,9 procent) ontving van Brussel de weesgeneesmiddelenstatus voor zijn medicijn voor de behandeling van APDS, een zeldzame en ernstige aandoening aan het immuunsysteem. WDP zakte 0,5 procent, ondanks dat het logistiek vastgoedfonds de winstprognose voor dit jaar heeft aangescherpt. Uitbater van sportscholen Basic-Fit was de grootste daler met een min van 4,8 procent.

Ericsson steeg bijna 10 procent in Stockholm. De Zweedse producent van telecomapparatuur zag zijn marktaandeel afgelopen kwartaal verder stijgen, doordat steeds meer overheden beperkingen opleggen aan zijn Chinese concurrent Huawei.

De euro was 1,1869 dollar waard, tegenover 1,1827 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,8 procent goedkoper op 40,13 dollar. Brentolie kostte 3,2 procent minder op 41,77 dollar per vat.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu