A-ware neemt melkpoederfabriek in België over van FrieslandCampina

FOTO ANP

FrieslandCampina verkoopt zijn melkpoederfabriek in het Belgische Aalter aan A-ware. De transactie past in de strategie van beide Nederlandse zuivelbedrijven.

FrieslandCampina denkt de melkpoederproductie prima onder te kunnen brengen bij zijn overige melkpoederfabrieken in Nederland. De coöperatieve zuivelreus (omzet ruim 11 miljard euro) maakte 10 november bekend de productieprocessen te stroomlijnen en een reorganisatie door te voeren waarbij circa 1000 van de bijna 11.000 arbeidsplaatsen in Nederland, Duitsland en België zullen vervallen.

Bij deze verkoop zijn circa veertig werknemers betrokken. Zij komen in dienst van A-ware. Voor het particuliere Nederlandse zuivelconcern (omzet 1,5 miljard euro), met onder meer een kaas-, mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen, is de productie van melkpoeder een nieuwe activiteit. ,,We streven naar een breder productassortiment om meer klanten te kunnen bedienen”, verklaart woordvoerster Tamara Chaloulakos.

A-ware zegt voornemens te zijn om te gaan investeren in de fabriek in Aalter, tussen Brugge en Gent. Deze heeft een capaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Om die te produceren is een melkplas nodig van circa 425 miljoen kilo melk.

De verkoop is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het eerste kwartaal in 2021 wordt afgerond.

Nieuws

menu