83 biedingen voor huis in Dronryp dat viral ging, maar banken staan niet in de rij voor financiering: 'Er is geen geveltje zonder scheuren'

Het vervallen huis in Dronryp zonder drinkwater, elektriciteit en gas werd 800.000 keer bekeken op Funda. Er kwamen liefst 83 biedingen binnen.

Moeilijk te bereiken: Headyk 51 in het buitengebied van Dronryp. Beeld | Arodi Buitenwerf

Vanwege de locatie - het huis aan Headyk 51 ligt aan Van Harinxmakanaal en de Boalserter Feart en is alleen over water bereikbaar - was de oude brugwachterswoning uit 1855 razend populair.

Bezichtigen kon niet, biedingen moesten worden gedaan aan de hand van een video en foto’s die online stonden. Vanuit het hele land kwamen aanvragen voor het huis, 83 in totaal. De meeste daarvan waren ook nog behoorlijk serieus, zegt Frank Zijlstra van Struiksma Makelaars in Sneek. De vraagprijs was 85.000 euro en veel geïnteresseerden gingen daar ruim overheen. Al was er ook iemand die slechts enkele duizenden euro’s bood.

‘Feeling krijgen met persoon achter het bod’

Zijlstra heeft de biedingen dinsdag besproken met de huidige eigenaar en daar is een top-drie uit voortgekomen, die ruim boven de vraagprijs heeft geboden. De makelaar gaat nog met ze in gesprek om te inventariseren hoe serieus hun bod daadwerkelijk is. ,,Normaal heb je een bezichtiging en dan zie je de potentiële kopers, nu niet. We willen feeling krijgen met de persoon achter het bod.’’

Voorbehoud

Vacatures

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Assemblage- / Productiemedewerkers (m/v) (ook vakantiekrachten)

Mark B.V.

Nieuws

menu