160.000 werknemers in metalektro hebben nieuwe cao. Nieuwe onderhandelaars breken met grimmig verleden: 'Zo kon het niet langer'

De 160.000 werknemers in de metalektro hebben een nieuwe cao. De nieuwe onderhandelaars van vakbond FNV en werkgeversclub FME hebben een veel betere klik dan de vorige.

In mei was er nog een metaalactie in Leeuwarden. FOTO LC

In mei was er nog een metaalactie in Leeuwarden. FOTO LC

Decennialang was het om de twee, drie jaar raak. Boze metaalwerknemers legden het werk neer en begonnen uitputtende estafetteacties. Na lang en taai wrikken kwam er dan een cao uit met kleine wijzigingen. Niemand werd er blij van.

Maar met het aantreden van twee nieuwe onderhandelaars is de sfeer omgeslagen. Theo Henrar (FME, werkgevers) en Albert Kuiper (namens de belangrijkste vakbond FNV) weten elkaar te vinden. Ze leggen samen bedrijfsbezoeken af en gaan ontspannend lachend met elkaar op de foto. Kort na hun komst deze zomer lag er een nieuw akkoord, dat deze week beklonken is met instemming van de vakbondsleden.

‘Hier schiet niemand wat mee op’

,,Bij beide kanten overheerst de overtuiging dat het anders moest. Zo kon het niet langer. Altijd maar rollend over straat, daar schiet niemand iets mee op’’, zegt Iris van Delden, woordvoerder van de FME.

In de nieuwe cao staan oplossingen voor een paar slepende pijnpunten. Zo komt er perspectief voor de vele uitzendkrachten die jarenlang steeds opnieuw worden afgedankt: 2400 van hen krijgen binnen veertien maanden een vaste baan aangeboden.

‘Vervroegd uittreden’

Perspectief is er nu ook voor de ouderen met zwaar werk. Zij mogen met ingang van 1 januari 2022 tot maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd vervroegd uittreden. Een uittreder krijgt dan 21.000 euro bruto per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan een AOW-uitkering voor gehuwden.

Verder worden de als ouderwets ervaren overwerkregels gemoderniseerd. Verplicht overwerken wordt beperkt tot maximaal tien uur per vier weken. En uiteraard is er loonsverhoging afgesproken. FNV kwalificeert het pakket afspraken als ,,een eerlijke en fatsoenlijke cao, een cao die het werken in de sector aantrekkelijker maakt.’’

Gezamenlijke agenda

In aansluiting op de nieuwe afspraken zijn werkgevers en werknemers begonnen met het opstellen van een gezamenlijke strategische agenda over industriepolitiek, arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen.

De onderhandelingspartijen bezegelden hun nieuwe relatie gisteren met een geste die elders normaal is maar in de metalektro tot voor kort ondenkbaar: een gezamenlijk persbericht van FNV, CNV, De Unie en FME .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie