Lekker oefenen voor de Dr. Denker Kerstpuzzel! Zaterdag 18 december staat de tweede Opwarmer in de Leeuwarder Courant

Loop je warm voor de Dr. Denker Kerstpuzzel!

Kom vast in vorm voor de grote Dr. Denker Kerstpuzzel! Op zaterdag 18 december staat Dr. Denker Opwarmer 2 in Leeuwarder Courant.

Net als eerste warmlooppuzzel bestaat deze puzzel uit zes van de bekende Dr. Denker ‘denk-beelden’. Opwarmer 1 stond op zaterdag 11 december in de krant. Deze raadplaatjes, plus nóg zeven tekeningen, vormen tezamen de Eindejaarsknaller op vrijdag 31 december. In de laatste krant van het jaar vind je al deze negentien rebussen bij elkaar.

Beroepsgeheimen

Het thema van deze puzzels is ‘beroepsgeheimen’. Alle beelden stellen een beroep voor. De gevonden oplossingen vul je in in het diagram. Daar ontstaat dan, als je de goede oplossingen invult, een gezegde. Vanaf 31 december vind je op onze speciale Dr. Denker-site het formulier om je antwoord in te sturen.

Dr. Denker Kerstpuzzel

Deze puzzels vormen natuurlijk slechts het decor voor dé puzzel van het jaar: de Dr. Denker Kerstpuzzel! Deze staat in de kerstbijlage van vrijdag 24 december. Het antwoordformulier hiervoor vind je vanaf die dag op de site.

Ga voor de hoofdprijs!

Per puzzel - dus de combinatie Opwarmers en Eindejaarsknaller, en de Kerstpuzzel, looft Dagblad van het Noorden mooie prijzen uit. Maar wil je kans maken op de hoofdprijs van 450 euro, stuur dan álle antwoorden in!

Als je de Opwarmer 1 gemist hebt, geen nood! Ook dan kun je nog meedoen voor de hoofprijs, want de rebussen van beide warmlooppuzzels vind je ook in de Eindejaarsknaller.

Koop die krant!

Ben je geen abonnee en wil je wel een krant? Koop dan een los exemplaar. Kijk op de plattegrond onderaan dit stuk waar je onze verkooppunten vindt. Let op: sommige verkopers hanteren een inschrijflijst voor de krant van vrijdag 24 december waarin de Dr. Denker Kerstpuzzel staat. Wees er dus op tijd bij!

Toch liever de krant in je brievenbus? Dan kun je al vanaf 3,22 euro per week een abonnement afsluiten.

Nieuws

menu