Ze wilden later boer worden. Ze deden niemand kwaad. Op 3 mei 1943 gaat het mis op Trimunt. Voorstelling '16', een verbijsterend verhaal | recensie ★★★★☆

Arnold Boekema en Kim Oosterhoff, respectievelijk zakelijk leider en regisseur, bij het oorlogsmonument van Trimunt tijdens de voorbereidingen van de voorstelling '16' die op 3 mei in première ging.

Arnold Boekema en Kim Oosterhoff, respectievelijk zakelijk leider en regisseur, bij het oorlogsmonument van Trimunt tijdens de voorbereidingen van de voorstelling '16' die op 3 mei in première ging. Foto: Jilmer Postma

Ze leefden daar in alle eer, deugd en godsvrucht, in hun boerderijen. Boerengezinnen in Trimunt tussen Marum en Frieschepalen. Hun zonen werden gepokt en gemazeld op de gereformeerde jongelingsvereniging en verloofden zich met de meisjes van de gereformeerde meisjesvereniging.
Lees meer over
Theater en musical

Ze voelden Gods adem als de wind door de orgelpijpen joeg. Ze wilden later boer worden. Ze deden niemand kwaad. Er gebeurde nooit iets bijzonders. Ze molken hun koeien. Verkochten de melk, boter, kaas. En eieren.