Regisseur Job de Roo geeft jonge zionisten een stem in 'Kibboets op de klei'

Na een boek, documentaire en een tentoonstelling gaat donderdag de voorstelling ‘Kibboets op de klei’ in première. Publiek wordt meegenomen naar drie locaties in Franeker. Het verhaal gaat over jonge joodse mensen die droomden van een beter bestaan in Palestina. ,,Ik wil hen een stem geven’’, zegt regisseur Job de Roo die ook het scenario schreef.

Een scène uit 'Kibboets op de klei' in de boerenschuur aan de Harlingerweg.  Op de hooibaal links voor zit Hans Koekoek, die een boer speelt. Boven op de zolder zit rechts Lucas van Dijk.

Een scène uit 'Kibboets op de klei' in de boerenschuur aan de Harlingerweg. Op de hooibaal links voor zit Hans Koekoek, die een boer speelt. Boven op de zolder zit rechts Lucas van Dijk. Foto: Niels Westra

Lees meer over
Theater en musical

,,Heel goed, maar we gaan deze scène een beetje anders spelen. Iedereen naar buiten en jullie blijven achter’’, zegt regisseur Job de Roo. Het klepperende geluid van klompen verstomt zodra de laatste acteur door de houten staldeur is verdwenen. Alleen Lucas van Dijk (18) en een medespeler blijven achter in de grote, met riet bedekte boerenschuur.

Wat doe ik mezelf aan?