Het bieroproer van 1487 zorgt dit najaar in Leeuwarden als muziek- en theaterspektakel opnieuw voor ophef

Ut Liwwadder Bieroproer was in 1487 een ingrijpende gebeurtenis in de nog jonge stad Leeuwarden. Met een muziek- en theaterspektakel in het najaar zal deze opstand opnieuw voor ophef zorgen.

Leden van de projectgroep Ut Liwwadder Bieroproer poseren op de Brol, met achter hen links de kade waar het theaterspektakel wordt opgevoerd en rechts de kade voor de tribunes. Vlnr: Marianne Hofstra, Baukje de Vries, Kees Botman, Pieter Stellingwerf en Tom Sandijck.

Leden van de projectgroep Ut Liwwadder Bieroproer poseren op de Brol, met achter hen links de kade waar het theaterspektakel wordt opgevoerd en rechts de kade voor de tribunes. Vlnr: Marianne Hofstra, Baukje de Vries, Kees Botman, Pieter Stellingwerf en Tom Sandijck. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

Lees meer over
Theater en musical

Het naspelen van historische gebeurtenissen kan op steeds meer belangstelling rekenen. Dat merkte Yteke van der Vegt van Historisch Centrum Leeuwarden afgelopen jaar, toen tijdens de Leeuwarder Dag van de Archeologie publiek toestroomde bij middeleeuwse taferelen. Ook de nagespeelde ophanging op het terrein van de Blokhuispoort in 2010 trok veel kijkers. Kon er dan ook iets met Ut Liwwadder Bieroproer, vroeg ze zich af.

Nieuws

menu