Noorderzon evolueert: geen Dok bij de vijver, maar nog wel muziek op de terrassen. Directeur Femke Eerland over wat het festival anders doet dit jaar

Als vanouds maar toch zeker net even anders. Na twee lastige jaren gaat volgende week donderdag in Groningen de 32ste editie van Noorderzon van start. Voluit en zonder handrem, met het bruisende Noorderplantsoen elf dagen lang als kloppende festivalhart.

Femke Eerland, directeur van Noorderzon.

Femke Eerland, directeur van Noorderzon. Foto: Nienke Maat

Lees meer over
Theater en musical

In het hoofdkantoor van kunst- en cultuurfestival Noorderzon, aan de Noorderbuitensingel in Groningen, is het een gezellige drukte. De opbouw van het terrein in het aangrenzende Noorderplantsoen is deze week begonnen en dat betekent dat er al dagen tientallen mensen in touw zijn. Corona lijkt ver weg, maar enkele weken geleden stak het virus nog venijnig de kop op in het kantoor met als gevolg dat veel personeelsleden besmet raakten. Dat kan straks ook artiesten overkomen. En wat te denken van de toestanden op vliegvelden? ,,Iedereen van over de hele wereld hier krijgen kan wel eens pittig worden.”

Femke Eerland, algemeen directeur, is niet geheel zonder zorgen maar wel blij. Niet alleen omdat de voorverkoop van kaarten het niveau van voor corona benadert, maar vooral omdat zij dit jaar weer zelf – samen met artistiek directeur Mark Yeoman – de regie heeft over het Festival of Performing Arts & Society.

Nieuws

menu