Bert Sinnema uit Wergea vertaalde intieme voorstelling 'Gare de Lyon' naar het Fries: 'Ik tocht fuortendaliks: hjir moat ik wat mei'

Bert Sinnema uit Wergea zag in 2017 de voorstelling Gare de Lyon. Een door Wies Venmans geschreven aangrijpende geschiedenis over twee geliefden die elkaar dertig jaar misliepen. ,,In hiel moai ferhaal’’, vond hij en vertaalde het in het Fries. Vrijdag 24 maart gaat het toneelstuk in Wergea in première. Met Sinnema als één van de vier spelers.

'Gare de Lyon' gaat over de verliefde Parijzenaars Gérard en Rachel. Door de Tweede Wereldoorlog wordt hun liefde wreed verstoord. Dertig jaar later treffen ze elkaar weer op dezelfde plek. Links Bert Sinnema.

'Gare de Lyon' gaat over de verliefde Parijzenaars Gérard en Rachel. Door de Tweede Wereldoorlog wordt hun liefde wreed verstoord. Dertig jaar later treffen ze elkaar weer op dezelfde plek. Links Bert Sinnema. Foto: Niels Westra

Lees meer over
Theater en musical

Regisseur Sicco de Ree (38) zwaait de deur van de grote zwarte schuur open en gaat voor naar binnen. Het ‘swarte hok’ aan de Nieuwe Hoek in Wergea is omgebouwd tot een klein, knus theater met 45 zitplaatsen. Gare de Lyon belooft zo een intieme voorstelling te worden, denkt de regisseur.