De Prutsers van Tryater stappen uit de (linkse) bubbel en bestudeerden bijbelboek 'Exodus'

De Prutsers zijn neergestreken in De Doas in Leeuwarden. Aan premières doet het toneelgezelschap niet. Vrijdagavond is in restaurant d’Ambacht de eerste voorstelling van ‘Wil de echte Mozes/held/… (m/v/x) opstaan?‘ Wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt en eens over de schutting kijkt bij een ander?

De Prutsers met rechts Romke Gabe Draaijer tijdens een repetitie van 'Wil de echte Mozes/held/… (m/v/x) opstaan?' in restaurant d'Ambacht in De Doas in Leeuwarden. Het gezelschap treedt er op tussen het publiek nadat ze eerst samen een hapje hebben gegeten.

De Prutsers met rechts Romke Gabe Draaijer tijdens een repetitie van 'Wil de echte Mozes/held/… (m/v/x) opstaan?' in restaurant d'Ambacht in De Doas in Leeuwarden. Het gezelschap treedt er op tussen het publiek nadat ze eerst samen een hapje hebben gegeten. Foto: Jacob van Essen

Lees meer over
Theater en musical

Experimentele theatergroep De Prutsers heeft weer wat nieuws: Wil de echte Mozes/held/… (m/v/x) opstaan? Een voorstelling over…? Het valt even stil na de vraag. Acteurs Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Eline de Vries en Brecht Wassenaar en regisseur Ira Judkovskaja kijken elkaar aan. Het werk van De Prutsers laat zich niet zo makkelijk in één zin vangen. Dit stuk gaat onder meer over uit je bubbel stappen, maar ook constateren dat alles doorgaat.

Linkse bubbel