De Backstreet Boys maken een kerstalbum. Zodra ze gaan soleren, bakken alle kerstkransjes aan | recensie ★★☆☆☆

.

.

Wat zou Bing Crosby (1903 - 1977) hebben gevonden van het idee dat de Backstreet Boys zich wagen aan zíjn ‘White Christmas?’ De vraag stellen is hem beantwoorden, want de opening van het eerste kerstalbum van de boyband-op-leeftijd wekt de indruk dat Crosby de evergreen zelfs in zijn huidige conditie nog beter zou zingen.
Lees meer over
Muziek

De Backstreet Boys – hun leeftijden lopen inmiddels van 42 tot 51 – kunnen uiteraard prima harmonieën zingen. Silent Night brengen ze zo tot een heel aanvaardbaar einde. Maar zodra de mannen gaan soleren, bakken alle kerstkransjes aan.

Have Yourself a Merry Little Christmas , The Christmas Song en I’ll Be Home for Christmas ; ze kapseizen allemaal aan een overdaad aan ernst. Alsof de boys zijn vergeten dat juist hun grootste hits – I Want it that Way, Quit Playing Games (With my Heart) – steunden op een flinke dosis camp. In plaats daarvan zoeken ze naar hun innerlijke Dean Martin om uit te komen bij David Hasselhoff. Wel helemaal in de roos: een lekker plakkerige versie van Last Christmas .

Zo is A Very Backstreet Christmas vooral geschikt voor wie de kerstvisite al voor de ijstaart richting de voordeur wil jagen. Voor wie dat nog niet afdoende is: op hun site zijn de Backstreet Boys ook alle vijf als kerstbal verkrijgbaar.

Album

Backstreet Boys: A Very Backstreet Christmas

BMG

★★☆☆☆