Tenor Ian Bostridge maakte naam met liederen van Schubert. Nu koerst hij met zijn beheerste geluid overtuigend door de Italiaanse muziekhistorie | recensie ★★★★★

.

Tenor Ian Bostridge heeft vooral naam gemaakt met het liederrepertoire van Schubert en met modernere Engelstalige werken, waaronder muziek van Britten.
Lees meer over
Muziek

Nu richt hij zich op opera’s die in de eerste helft van de 17de eeuw onder invloed van de Venetiaanse traditie, vooral Cavalli, zijn gecomponeerd in een stijl die men later in Napels tegenkomt. Terwijl op veel plaatsen in Italië de castraten ongekend populair worden, blijft men in Napels ook de tenor trouw.

Bostridge, begeleid door het authentieke geluid van de Cappella Neapolitana onder Antonio Florio, kiest voor aria’s uit zowel Venetië als Napels en komt tot een indrukwekkende registratie van aria’s van destijds vooral in de regio gevierde componisten. Uitgezonderd internationale beroemdheden als Cavalli, Vinci en Vivaldi.

Van laatstgenoemde zingt hij een toegevoegde aria uit zijn opera La Farnace , waarin De winter uit zijn Vier Jaargetijden te herkennen is. Bostridge koerst met zijn beheerste geluid overtuigend door de Italiaanse muziekhistorie.

Ian Bostridge, Cappella Neapolitana: Tormento d’amore

Warner Classics

★★★★★

Nieuws

menu