Stadspark Live mist wat smoel, maar ook de iets jongere bezoekers gaan lekker op hits van Simple Minds en Skunk Anansie. En er komt een derde editie

,,Girl power!” Jim Kerr zegt het nadat zangeres Sarah Brown haar vertolking heeft gegeven van Book Of Brilliant Things. Het is half tien geweest en Simple Minds is zondagavond net onderweg én op een missie. Als afsluitende hoofdact van de tweede editie van Stadspark Live voelt de 62-jarige Schot het als zijn plicht alles te geven en voor magie te zorgen.

Skunk Anansie op Stadspark Live.

Skunk Anansie op Stadspark Live. Foto: Knelis

Lees meer over
Muziek

Met Love Song en Waterfront is het lekker binnenkomen, maar echt magisch wordt het niet op een avond waarop het maar niet donker wil worden. Wel mooi, want Simple Minds stelt beslist niet teleur. Met drie vrouwen in de band levert de zevenkoppige groep een fijne festivalset af waarin opvallend veel plek is voor werk van het meesterlijke New Gold Dream (81-82-83-84) . De scherpste randjes zijn er wel afgehaald vergeleken met de eigen (langere) shows die dit voorjaar werden gegeven in het kader van de 40 Years Of Hits Tour . Zo gaat dat, hier moet immers een publiek worden bediend dat niet alleen is gekomen voor Simple Minds.

Nieuws

menu