'Saturno' van Rauw Alejandro: geen idee waar hij over zingt, maar veel luister- en dansplezier gegarandeerd | recensie ★★★★★

.

.

Het verhaal van de toekomst van de popmuziek wordt misschien niet in het Engels verteld. Rauw Alejandro is de volgende ster die de Spaanstalige wereld op de kaart zet.
Lees meer over
Muziek

Net als landgenoot Bad Bunny (ze komen allebei uit Puerto Rico) haalt hij recordcijfers op de streamingsdiensten, net als zijn vriendin Rosalía verkent hij de artistieke grenzen van de reggaeton en dat soort spannende genres.

Saturno , zijn derde album, is een spannende aangelegenheid, waarop hij nu niet direct heel opzichtig solliciteert naar nog meer commercieel succes. De beats zijn hard en speels tegelijk, de referenties naar oudere stijlen als happy hardcore (hoewel nogal plat) en retrofuturistische electrofunk (superleuk) geven de boel extra perspectief.

Rauw Alejandro heeft een prettige stem, licht en doordringend tegelijk, en de laagjes autotune en effecten tasten zijn zeggingskracht niet aan. Geen idee waar hij over zingt, maar de kaleidoscopische en fantasievolle manier waarop hij die clubsounds benadert, garandeert veel luister- en dansplezier.


Rauw Alejandro: Saturno

Sony

★★★★★