Nieuw nummer Kovacs over Mata Hari

Zangeres en Art Rocks-ambassadeur Sharon Kovacs heeft vrijdag haar nieuwe nummer Mata Hari uitgebracht. Het lied is geïnspireerd door het danskostuum van Mata Hari uit de collectie van het Fries Museum.
Lees meer over
Muziek

De release is het startschot voor de vijfde editie van Art Rocks, een muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt. Muzikanten worden uitgedaagd zich te laten inspireren door kunstwerken en historische objecten uit vijftien verschillende musea. Naast Kovacs zijn Sef en S10 dit jaar ambassadeurs.

Het lied is volgens Kovacs een eerbetoon aan Mata Hari: ‘Aan de vrouw die fascineert door het mysterie dat haar omringt en de wijze waarop ze zo tragisch aan haar einde kwam. Een vrouw die eigenlijk helemaal niet van die tijd was. Ook liet ze zich inspireren door verscheidende danseressen uit het oosten waar ze dan weer haar eigen unieke draai aan gaf, iets wat ik ook graag hoor in mijn eigen muziek. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack wat mij betreft.’

Hier kun je het nummer beluisteren.

De muziekcompetitie organiseert samen met Popsport een masterclass songwriting in het Fries Museum. De gratis masterclass vindt plaats op zondag 13 september. Deelnemers worden ondersteund in hun schrijfproces door S10, Stien den Hollander. Daarnaast krijgen de deelnemers een workshop mindful kunstkijken.

Nieuws

menu