Mythische neveldieren bij Spinvis en Saartje Van Camp

Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp.

Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp. Foto: Doris Konings

Lees meer over
Muziek
Theater en musical

In het theaterconcert Neveldieren gaan Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp op onderzoek uit in het grensgebied tussen waan en werkelijkheid. Daar huizen volgens hen de neveldieren: spookwezens zoals weerwolven, centaurs, zeemeerminnen en witte wieven.

Het zijn wezens die opdoemen uit de mist. Ze zijn door mensen verzonnen om betekenis te geven aan het onverklaarbare. Soms zijn ze mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei tegelijk. Wat drijft hen? En waarom zijn ze nog altijd hier? Wat betekenen ze?

In een fraai vormgegeven en sfeervol belicht decor met vitrages spelen De Jong en Van Camp een schimmenspel, waarin nieuwe liedjes tot klinken komen, zoals het net uitgebrachte Lente ‘22 . Maar ook oude, bekende Spinvis-composities krijgen een plek in het theaterconcert, dat zondag 29 januari in Theater Sneek te zien is.

Spinvis en Van Camp, die al jarenlang samen de theaters afreizen, staan met zijn tweeën op het podium, zonder band. Spinvis neemt zang, gitaar, toetsen, koto, samples en drums voor zijn rekening, Saartje Van Camp zang, cello, toetsen, erhu en samples.

De teksten die de liedjes verbinden zijn een soort van spoken word , die door beiden worden gereciteerd.

Te zien:

Na Sneek is Neveldieren ook elders in het Noorden te zien: 9/3 De Oosterpoort Groningen, 14/4 DNK Assen en 11/5 Posthuis Theater Heerenveen.