Muzikante Michelle Samba wint Talentprijs 2020 van Cultuurfonds Fryslân

Michelle Samba en Mika Kurvinen, samen F.U.N.C., op De Betonning, West-Terschelling. Foto: Neeke Smit

Het 28-jarige muzikale talent Michelle Samba ontvangt dit jaar de Talentprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

Arno Brok, commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, reikt deze nieuw ingestelde prijs gelijktijdig uit met de Friese Anjer 2020. Dat gebeurt op 9 december in het provinciehuis in Leeuwarden.

Samba is een veelgevraagd drummer en daarnaast een zeer gedreven en veelzijdig muzikant. „Ze weet haar publiek steeds weer te verrassen met vernieuwende producties, waarbij ze zo’n beetje alles zelf doet”, aldus het cultuurfonds. Samba treedt op met artiesten als Claudia de Breij, Pink Oculus en De Toppers.

De Talentprijs wordt in 2020 voor het eerst en gelijk met de Friese Anjer uitgereikt. De Talentprijs is dit jaar in samenspraak met Friesland Pop toegekend en is bedoeld voor een begaafd persoon of een getalenteerde groep die een bijzondere, artistieke prestatie heeft geleverd binnen de popmuziek én de potentie heeft een succesvolle carrière op te bouwen door zich nog verder te ontwikkelen. Michelle Samba ontvangt naast een oorkonde ook 1500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds en 500 euro van Friesland Pop.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Muziek