Een gitaarpartij krult langs haar heupen omhoog. Lady Wray weet op 'Piece Of Me' te imponeren met een magnifieke soulplaat met invloeden van hiphop | albumrecensie ★★★★★

Lady Wray was acht maanden zwanger toen ze zittend het titelnummer Piece Of Me inzong. Een keer opnemen volstond. Het nummer verscheen al in 2019 als single en is door soulliefhebbers ontvangen als een klassieker. Terecht.
Lees meer over
Muziek

Het is oude soul met moderne elementen. Het heeft vette baslijnen en een gitaarpartij die langs haar heupen omhoog krult. De drums zijn zwaar beïnvloed door hiphop en ronduit formidabel. Mede dankzij de voortreffelijke productie van Leon Michels; alles werd analoog opgenomen in diens studio in Queens, New York. Michels voegt overigens ook nog fluitspel toe aan dat prachtige titelnummer. De rest is eigenlijk net zo sterk. Op Beauty In The Fire behandelt ze de raciale spanningen in Amerika. Thank You staat in het teken van haar geloof en Melody is opgedragen aan haar dochtertje. Een liedje met tokkelende gitaar. Wray wil terug naar echte muziek. Echt zingen, zodat mensen voelen waar het vandaan komt. Daarin is ze glansrijk geslaagd.

#

Lady Wray: Piece Of Me

Big Crown Records/Konkurrent

★★★★★

Nieuws

menu