Kijk op 19 november naar ons exclusieve interview met Mick Jagger en de opening van Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum

Mick Jagger gaat in gesprek met Leo Blokhuis tijdens de officiele opening van de expositie Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum

Mick Jagger, zanger van de Rolling Stones, geeft donderdag 19 november een exclusief interview aan popjournalist Leo Blokhuis bij de opening van de expositie Rolling Stones Unzipped. Het gesprek is te zien op DVHN.nl
Lees meer over
Muziek

Het via computerverbinding opgenomen gesprek tussen de Stones-zanger en Blokhuis maakt deel uit van de officiële opening van de tentoonstelling. Vanwege de coronapandemie is de opening een digitaal gebeuren.

Het interview met Jagger tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen NDC Mediagroep en het Groninger Museum. Het is de 19e november vanaf 17.00 uur te zien via DVHN.nl en via Rollingstonesgroningen.nl .

De expositie zou al op 14 november openen maar is vertraagd vanwege de strengere coronamaatregelen die werden afgekondigd door het kabinet.

Anekdotes van Matthijs van Nieuwkerk en Klaas Knot

Niet alleen Jagger komt aan het woord. Leo Blokhuis neemt het publiek met museum-directeur Andreas Blühm mee in de wereld van de Stones en toont de highlights van de tentoonstelling. Mensen als Matthijs van Nieuwkerk, Humberto Tan, Klaas Knot (directeur Nederlandsche Bank) en Lucy Woesthoff (oud p.r-manager van Rolling Stones en schrijfster) vertellen hun mooiste anekdotes over de Stones.

Kostuums, dagboeken en het eerste onderkomen

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië komt de expositie in vernieuwde vorm naar Groningen. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een kijkje achter de schermen.

Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, kostuums, postermateriaal, albumcovers en hun studio. Het eerste verblijf van de band op het adres in Edith Grove in Londen is nagebouwd. ,,Het was een complete rampzalige rotzooi”, blikt Mick Jagger terug op dat onderkomen.

Publiek vanaf vrijdag welkom in museum

Het publiek is vanaf vrijdag 20 november welkom in het museum. Onder voorbehoud natuurlijk van versoepeling van de coronamaatregelen.

 Tickets voor de tentoonstelling zijn hier verkrijgbaar Het museum maakt gebruik van tijdsloten.

Luister hieronder naar de podcast Hongerige Wolf over het optreden van de Rolling Stones in 1999 in Groningen.

Nieuws

menu