Joost uitgeroepen tot Beste Artiest van 2022 op Popgala Noord

Joost op Lowlands 2019: Fries tot in zijn onderbroek.

Joost op Lowlands 2019: Fries tot in zijn onderbroek. Foto: ANP/Paul Bergen

Joost is op Popgala Noord uitgeroepen tot Beste Artiest van 2022. Volgens de jury leverde de Friese rapper, die opgroeide in Britsum, op Pinkpop ‘een topprestatie’, met een serieuze doorbraak tot gevolg.
Lees meer over
Muziek

,,Hij gebruikt zijn muziek als therapie en is daarmee een inspiratie voor velen”, aldus de jury. ,,Dit alles doet hij met een flinke dosis humor en absurdisme.” De andere genomineerden waren GINGE, Katie Koss. Orange Skyline en Skroetbalg.

Op Popgala Noord worden jaarlijks de prijzen voor de Noord-Nederlandse muziekindustrie uitgereikt. In de Akerk in Groningen kreeg Schau Schau de award voor Beste Talent. ,,Heerlijke muziek om je ogen bij dicht te doen en te dansen alsof niemand kijkt”, schreef de jury over de twee-koppige act uit Groningen.

OOST werd bekroond als beste podium (“de club speelt een grote rol in het behoud van het elektronische clubleven in Groningen”) en Explore the North als Beste Festival. Het festival in Leeuwarden werd onder meer geroemd voor zijn rol bij talentontwikkeling.

Er werden ook drie ere-awards uitgereikt, waarvan de winnaars vorige week al bekend waren gemaakt: Patrick Kramer kreeg de prijs voor Beste technische leverancier, Club On-Beperk in Emmen die voor Beste inclusieve Initiatief en Sjouke Nauta ontving de Lifetime achievement award.