Hit 'Video Vixen' van producer Moker_B uit Leeuwarden is meer dan 17 miljoen keer beluisterd: 'Dit had ik niet durven dromen'

Producer Moker_B (Mo Baluah) uit Leeuwarden met zijn gouden plaat voor 'Video Vixen'. Inmiddels is de hitsingle platina geworden..

Het is een bijzondere week voor producer Moker_B (Mo Baluah) uit Leeuwarden. De hitsingle Video Vixen die hij produceerde met urbanartiesten Bilal Wahib en Bizzey is platina geworden en genomineerd voor een FunX Music Award in de categorie beste nummer.
Lees meer over
Muziek
Leeuwarden

Een beat die producer Moker_B uit Leeuwarden eind 2018 maakte in zijn slaapkamer op een verveelde zondagmiddag, is uitgegroeid tot een hit die inmiddels meer dan 17 miljoen keer gestreamd is. Het nummer met artiest en Mocro Maffia-ster Bilal Wahib en rapper Bizzey is al maanden niet uit de Nederlandse top vijftig van meest beluisterde nummers te slaan.

,,Ik mag niet klagen”, grapt de 27-jarige Leeuwarder over die enorme aantallen. ,,Het voelt momenteel alsof ik in een sneltrein zit. Het besef moet nog komen.”

Moker_B heeft als producer al succes gehad met nummers die hij maakte met rappers als Rollàn en YannO , die ook uit Leeuwarden komen. Toch voelt de klapper die hij maakt met Video Vixen als zijn definitieve doorbraak. ,,De kers op de taart. Ik heb hier de laatste jaren heel hard voor gewerkt. Natuurlijk zijn er dan ook momenten dat je twijfelt of je wel door moet gaan. Ik ben blij dat ik er in ben blijven geloven.”

Mo Baluah

Mo Baluah groeide op in Bilgaard en zit momenteel in het laatste jaar van zijn studie commerciële economie aan NHLStenden. Een studie die op een wat lager pitje staat sinds hij lekker aan de weg timmert en een goede boterham verdient in de muziek.

Hij was zestien toen Moker_B besloot te experimenteren met het maken van beats. Dat betekende niet dat hij zijn slaapkamer meteen moest verbouwen tot muziekstudio. Met een computer en een keyboard kom je volgens de producer al een heel eind. ,,De beat voor Video Vixen heb ik gewoon op mijn slaapkamer gemaakt met hele goedkope oordopjes in mijn oren. Op dat moment durfde ik niet te dromen dat de track nu 90.000 keer per dag beluisterd wordt.”

Aandacht trekken van de Randstad

Hoe een beatmaker uit Friesland tot een samenwerking komt met twee van de grootste urbanartiesten van dit moment? ,,Mijn naam ging blijkbaar rond. Ik weet hoe lastig het is om als Fries de aandacht van de Randstad te trekken. Tegelijkertijd leven we tegenwoordig in een internettijdperk. Je hoeft daar niet per se te wonen om connecties te krijgen.”

En dus kreeg Moker_B eind 2018 een belletje van Bilal Wahib . Of hij een paar beats voor hem had. Het was diezelfde dag nog geregeld, maar het nummer kwam pas een jaar later uit. ,,Veel mensen kennen Bilal als acteur, maar ik weet zeker dat we de komende jaren nog veel meer van hem gaan zien als artiest. Hij heeft er heel veel talent voor en bovendien is hij een hele toffe gast.”

Moker_B heeft er wel vrede mee dat de roem en het succes van een hit toch vooral uitgaan naar de artiest en minder naar de producer. ,,Het is iets waar je als producer voor tekent. Toch zie je wel dat er meer naamsbekendheid komt voor producers. Dat heb je ook nodig. Ik wil mijn werk voor mij laten spreken.”

Funx Music Award

Één ding weet Moker_B zeker. De beats van Video Vixen is zeker niet het laatste wat het grote publiek van hem gaat horen. ,,Ik ben met meerdere artiesten bezig en er liggen meer dan vijfhonderd beats op de plank.”

16 september weet Moker_B of hij samen met Bilal Wahib en Bizzey een FunX Music Award in de wacht sleept in de categorie Best Song. De uitreiking is vanwege de coronamaatregelen dit jaar zonder publiek. ,,De nominatie is al een erkenning, maar het winnen van de prijs zou een bekroning zijn op een heerlijk muziekjaar.”

Lees ook | YannO: rapper, met de melodie mee

Nieuws

menu