Guns N' Roses komt in juni 2022 naar de drafbaan in Groningen. Enige concert in Nederland tijdens Europese tour

Axl Rose en Slash van Guns N' Roses komen in juni 2022 naar Groningen. FOTO ANP

Guns N’ Roses geeft op 23 juni 2022 een concert op de drafbaan in Groningen. Het is het enige concert in Nederland van de legendarische hardrockband uit Los Angeles tijdens een Europese tour. De neemt Grammy Award winnaar Gary Clark Jr. mee als special guest.

Het concert wordt georganiseerd door Mojo en de gemeente Groningen. De kaartverkoop gaat vrijdag 9 april van start om 10 uur, via Ticketmaster. Er zijn zo’n 50.000 tickets beschikbaar. Een kaart kost 95,20 euro.

De band van zanger Axl Rose en gitarist Slash speelde in 2017 en 2018 voor het laatst in Nederland, in het Nijmeegse Goffertpark. Vorig jaar waren de wereldberoemde rockers gepland als afsluiter van Pinkpop, maar het festival in Landgraaf ging vanwege de coronacrisis niet door.

Populairste rockband ter wereld

Guns N’ Roses (GNR) werd in 1985 opgericht en in 1987 verscheen hun eerste volledige album Appetite for destruction . Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was GNR de populairste rockband ter wereld. Met hits als Sweet Child O’ Mine , Paradise City en November Rain vierden ze grote successen.

In de jaren negentig ging de band ten onder aan haar eigen succes, drugs en onderling gekrakeel. Zanger Axl Rose en gitarist Slash spraken 19 jaar niet meer met elkaar. In 2015 begroeven de twee de strijdbijl en in 2016 begon een reünie met Axl Rose, Slash en oorspronkelijke bassist Duff McKagan.

De andere originele bandleden, gitarist Izzy Stradlin en drummer Steven Adler, waren er niet bij. Zij werden vervangen door andere muzikanten. Gitarist Slash kondigde eind vorig jaar aan aan dat er in 2021 wellicht een nieuwe album van Guns N’ Roses verschijnt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Muziek