Goldband hoogste nieuwe binnenkomer in Top 2000 (en deze Friese artiesten staan ook in de lijst)

De Hûnekop. FOTO ARCHIEF

Goldband is dit jaar verrassend de hoogste nieuwe binnenkomer in de NPO Radio 2 Top 2000. De Haagse groep debuteert op 55 met hun hit Noodgeval. Dat heeft NPO Radio 2 donderdag bekendgemaakt. Leave The Door Open van Silk Sonic (411) is met een winst van 1443 plaatsen de snelste stijger.
Lees meer over
Muziek

Bekende artiesten die afgelopen jaar overleden zijn, onder anderen Jerry Lee Lewis, Olivia Newton-John en Irene Cara, keren na jaren afwezigheid ook terug in de Top 2000. Van Doe Maar, waarvan frontman Henny Vrienten overleed, staan bovendien Tijd Genoeg en Nachtzuster voor het eerst in de lijst. Vader Abraham heeft de lijst niet gehaald. Hij stond in het verleden wel vijftien keer genoteerd met In ‘t Kleine Café Aan de Haven.

Friese artiesten zijn ook te vinden in de lijst die Eerste Kerstdag start. Zo is De Hûnekop ft. Oele Plop met Wy Kam Fram Fryslân op 788 terug te vinden. De Kast is met twee nummers terug te vinden in de Top 2000; In Nije Dei staat op 755 en Hart Van Mijn Gevoel op 1683. Twarres staat met Wer Bisto op 1678.

Ik Ben Kachel van OBZ heeft de lijst niet gehaald.

Nieuws

menu