Bach: Collegium Musicum Riga begeleidt strak en veerkrachtig en doet het blokfluitspel van Bosgraaf uitmuntend uitkomen | recensie ★★★★★

Zo vrij als Johann Sebastian Bach met zijn partituren omging, met name de bezetting ervan, zo vrij gaat ook meesterfluitist Erik Bosgraaf met Bachs oeuvre om. Zodoende kon Brilliant Classics een tweede cd met muziek van de Thomascantor uitbrengen met de blokfluit in de hoofdrol.

.

.

Lees meer over
Muziek

Of, als Bosgraaf erop blaast, in de rol van superdiva. Het orkest is niet Cordevento, zoals bij deel 1, maar het Collegium Musicum Riga, dat strak en veerkrachtig begeleidt en het spel van Bosgraaf uitmuntend doet uitkomen. Opnieuw presenteert de fluitist een adembenemend avontuur, waarbij hij een ritje in een achtbaan niet schuwt. De Sinfonia uit Bachs Paasoratorium staat gebroederlijk naast die uit Christ lag in Todesbanden en Wir danken dir, Gott en naast door Thiemo Wind bewerkte delen uit de Franse Suite no. 5 . Voor Bachkenners is deze cd een feest der herkenning. Puristen moeten er misschien even aan wennen, maar de liefhebbers van de blokfluit zullen zich er met veel plezier aan laven.

Nieuws

menu