We houden van huizen (en woonprogramma's)

Het team van 'Kopen zonder kijken' met v.l.n.r. Alex van Keulen, Martijn Krabbé en Bob Sikkes. FOTO RTL 4

Zit iedereen te netflixen? Welnee, er wordt nog volop ‘gewoon’ gekeken. Linda Zeggelaar wijst op programma’s die meer mensen zouden moeten zien.
Lees meer over
Media

Op een overspannen huizenmarkt waarin prijzen door het plafond schieten, gaan een makelaar/taxateur en bouwdeskundige op zoek naar jouw ideale huis. Je hebt ze van tevoren ingelicht over je wensen en je budget. Na verloop van tijd staat presentator Martijn Krabbé op je stoep die vertelt dat de woning gevonden is. Dan volgt het spannendste deel: je tekent de koopovereenkomst zonder dat je weet welk huis je koopt.

Voor het zover is, hebben de deelnemers aan ‘Kopen zonder kijken’ een rondje gereden langs een paar huizen die aan hun zoekopdracht voldoen. Zodoende weten ze wat ze ongeveer kunnen verwachten en bouwt de spanning zich al wat op. Het moment waarop ze geblinddoekt naar hun aangekochte huis worden gebracht is de ontknoping. In de tussentijd heeft Bob Sikkes (bekend van ‘Bouwval Gezocht’) een plan gemaakt om het optimale uit de woning te halen en binnen het budget een verbouwing laten uitvoeren. Vanzelfsprekend is die uitgevoerd en stappen de kopers hunkant-en-klare droompaleis binnen

De combinatie van de spanning, praktische tips, interieurideeën en emotie maken het programma onweerstaanbaar en op dit moment een van de . Het stootte maandag zelfs de Meilandjes van de kijkcijfertroon.

We houden van huizen, zelfs nu we er noodgedwongen meer in verblijven dan ons soms lief is. Sinds de moeder alle klusprogramma’s Eigen Huis & Tuin is er op alle zenders een breed scala aan woninginspiratie te halen. Zo was eerder dit seizoen ‘Voor hetzelfde geld’ te zien, waar Randstedelingen gingen proefwonen op het platteland. En als de verhuiskriebels beginnen op te komen, kijk je naar ‘Weer verlief op je huis’ waarin deelnemers ontdekken hoe mooi hun eigen huis eigenlijk kan zijn. Geen wonder dat de bouwmarkten de afgelopen maanden goede zaken deden.


RTL 4, maandag, 20.30 uur

Nieuws

menu