Vijf sterren voor hitserie Unorthodox: vlucht uit verstikkend milieu

De miniserie Unorthodox is nog maar net te zien op Netflix, maar nu al een enorme hit. Filmrecensent Ab Zagt deelt maar liefst vijf sterren uit.

Unorthodox.

Unorthodox. FOTO NETFLIX

Lees meer over
Media

Hoe ontsnapt een mens uit een beknellend milieu? Een dergelijke stap gaat gepaard met angst, moed, wanhoop en de wetenschap dat een terugweg niet meer mogelijk is.

Zo ervaart de 19-jarige Esty haar stap om te ontsnappen uit de Chassidische woonwijk Williamsburg in New York, waar zij in de orthodoxe joodse gemeenschap als vrouw moet voldoen aan regels en eisen die doen denken aan de middeleeuwen.

Zij mag niet doen aan zelfontplooiing, het volgen van pianolessen (wat zij in het geniep toch doet) wordt afgekeurd, er zijn strenge kledingvoorschriften, een verplicht sjeitel (een pruik om haar kaalgeschoren hoofd te verbergen) en de verplichting om kinderen op de wereld te zetten.

Esty, die ook nog vastzit in een gearrangeerd huwelijk, beseft dat deze wereld niet voor haar is bestemd. Zij besluit radicaal met alles te kappen en vlucht van New York naar Berlijn, waar zij een nieuw leven hoopt op te bouwen. Zij gooit haar pruik van zich af, koopt nieuwe kleren en droomt van een zelfstandig bestaan.

Voortreffelijk

Nieuws

menu