Vijf orgasmes op een rij in Noorse kerstserie 'Hjem til Jul' | kijktip

Ida Elise Broch als Johanne in 'Hjem til Jul'.

Vrijgezelle verpleegster Johanne wil een vriend meenemen naar het familiekerstdiner. Ze heeft zichzelf 24 dagen de tijd gegeven om met een kandidaat op de proppen te komen.
Lees meer over
Media

Tot zover is Hjem til Jul (Home for Christmas) nogal cliché – dit thema hebben we vaker gezien. Maar nog nooit in het Noors (het is de eerste Noorse Netflix-productie opgenomen in Røros in de regio Trøndelag) noch zo onvoorspelbaar en expliciet. Wees voorbereid op vijf orgasmes op een rij en bloteriken in de sauna.

Het eerste seizoen eindigt met een open deur, letterlijk. En wie er op de stoep staat tijdens het kerstdiner bij haar ouders en wie Johanne al allemaal heeft binnengelaten, wij zeggen het hier niet. Maar alle mogelijke kandidaten zijn de revue gepasseerd in de vijf voorgaande afleveringen – al of niet in hun blote niks. Hjem til Jul zit vol grote en kleine verhaallijnen, van een agressieve loodgieter tot ouders met een uitgeblust huwelijk en een aan kerstverlichting verslaafde vader die de buurt in het donker zet. En dan is er nog die 85-jarige patiënte die hoopt dat elke sigaret haar laatste zal zijn.

Kortom, december is begonnen. Uitgelezen moment om Johannes beslissingen en de hilarische gevolgen ervan te gaan zien. Sneeuw, rendieren en kerstbomen gegarandeerd.

Serie Hjem til Jul (2 seizoenen)

Maker Per-Olav Sørensen

Met Ida Elise Broch, Eric Curtis Johnson, Gabrielle Leithaug en Felix Sandman

Te zien op Netflix

Nieuws

menu