Tv-hits klinken door in Top 2000

Stembus voor de 'lijst der lijsten' Top 2000 gaat open ANP

De invloed van de grote televisiehits van 2020 is terug te zien in de Top 2000, die donderdag in zijn geheel bekend werd. Luisteraars van NPO Radio 2 kiezen dit jaar vaker voor artiesten als Nick & Simon en Stef Bos, die indruk maakten met hun televisiewerk.
Lees meer over
Media
Muziek

Volgens Radio 2 stijgen alle nummers van Bos (59) in de lijst ten opzichte van vorig jaar. In die lijst stond hij met Papa het hoogst, op de 70ste plaats. De progressie in de lijst dankt Bos grotendeels aan zijn voor velen ontroerende optredens in het tv-programma Beste Zangers. Aan datzelfde programma is het te danken dat zijn nummer Door de Wind dit jaar de lijst binnenkomt in de versie van Miss Montreal.

Nick & Simon presenteerden het afgelopen seizoen dat AvroTros-programma, bij afwezigheid van vaste presentator Jan Smit. Ook hun nummers stijgen in de Top 2000, maar het Volendamse duo zette zich tevens in de schijnwerpers met Homeward Bound, een reisserie waarin ze met Kees Tol in de voetsporen traden van Simon & Garfunkel. Vermoedelijk hielp die aandacht flink tijdens de stemweek, want het lied Homeward Bound van Simon & Garfunkel stond in 2019 op plaats 1590 en stijgt in de editie van dit jaar met meer dan 1000 posities.

Bij de Leeuwarder Courant van donderdag 24 december zit een Top2000-bijlage met de volledige lijst.

Nieuws

menu