NTR schrapt opnames van Top 2000 Quiz. 'Top 2000 à Go-Go met Matthijs van Nieuwkerk gaat wel door'

Matthijs van Nieuwkerk. Foto: ANP

De opnames van de Top2000 Quiz met Matthijs van Nieuwkerk gaan zaterdag niet door. Dat meldt een woordvoerster van de NTR naar aanleiding van het verschijnen van het Volkskrantartikel.
Lees meer over
Media

Die krant meldde vrijdag dat sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door (DWDD).

„Na het verschijnen van het Volkskrantartikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen. Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen.”

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalige medewerkers van de talkshow over „grensoverschrijdend gedrag” van de 62-jarige Van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de NPO was. Het ging volgens de medewerkers om „extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Top 2000 à Go-Go

Wat wel doorgaat, is de Top 2000 à Go-Go. Dat bevestigt een woordvoerster van NTR, de omroep waar het programma wordt uitgezonden, aan het ANP . „In december staan weer uitzendingen van de Top 2000 gepland.”

Het team van Top 2000 à Go-Go „herkent zich niet” in het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk zoals dat in het artikel van de Volkskrant wordt beschreven. „Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt”, aldus de woordvoerster.

Nieuws

menu