Talpa bevestigt: Vandaag Inside vanaf maandag weer op televisie, met Johan Derksen

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Foto: Archief ANP

Het programma Vandaag Inside keert aanstaande maandag terug op televisie met Johan Derksen en Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat meldt Talpa donderdag in een verklaring.
Lees meer over
Media

De drie presentatoren besloten 29 april te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest.

‘De Mol stond wel achter ons’

Afgelopen zondag ging het trio om de tafel met de Talpa-directie, bestaande uit John de Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Tegenover het AD zegt Derksen dat het ‘een pittig en goed gesprek’ was. ‘De meningen en standpunten stonden haaks op elkaar, al ontstond er in het verloop van het gesprek wel meer begrip voor elkaars standpunten.’

Volgens Derksen benadrukte De Mol dat hij wel achter het trio stond. ‘Omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk, dat ze het programma graag wilde hervatten, maar geen enkel directielid was bereid aan de talk show tafel plaats te nemen om de gang van zaken nog eens te analyseren.’

Kaarsincident

Derksen kwam twee weken geleden onder vuur te liggen nadat hij in Vandaag Inside had verteld dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Later nuanceerde hij dat verhaal en stelde Derksen dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden.

Van Talpa moest hij naar eigen zeggen in het SBS6-programma zijn excuses aanbieden, maar in plaats daarvan kondigde hij aan te stoppen met de talkshow. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp stapten op.

Ook zijn bluestournee door Nederland werd geschrapt, terwijl Radio West zijn radioprogramma Muziek voor Volwassenen van de playlist haalden. RTV Drenthe blijft het programma wel uitzenden.

Nieuws

menu