Superheld

Aquaman, te zien op Netflix. FOTO NETFLIX

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n juweel naar boven. Deze week: Aquaman.
Lees meer over
Media

Op Christopher Nolans Tenet na is een lekker bombastische blockbuster bekijken in de bios er al maanden niet meer bij. Netflix helpt een handje door onderwateravonturenfilm Aquaman (2018) toe te voegen.

Aquaman, vertolkt door de oneindig charismatische Jason Momoa van Game of Thrones , werpt zich noodgedwongen op als ware leider van Atlantis, de mythische verzonken stad. Daartoe gaat hij op een Indiana Jones-achtig avontuur vol computereffecten, een drummende octopus en zelfs een heuse onderwateroorlog. De film is bombastisch tot en met, te lang en niet bepaald diepgaand. En toch kun je niet anders dan genieten. Want regisseur James Wan neemt zijn materiaal terecht niet al te serieus en Momoa geniet met volle teugen van zijn oneliners. Hopelijk kunnen stripfilmfanaten er weer even mee toe.

Nieuws

menu