Sander Warmerdam vertrekt als hoofdredacteur LC: 'Trots op de redactie en op journalistieke verdieping'

Sander Warmerdam, hoofdredacteur Leeuwarder Courant.

Sander Warmerdam (50) stopt aan het eind van dit jaar als hoofd­redacteur van de Leeuwarder Courant. Hij was sinds 2018 verantwoordelijk voor de journalistieke koers van de krant, sinds 2020 onderdeel van Mediahuis.
Lees meer over
Media

Warmerdam begon zijn journalistieke carrière in 1999 als stagiair bij Charles Groenhuijsen in Washington. Daarna werkte hij lange tijd in verschillende functies bij de NOS in Hilversum. In april 2018 maakte hij de overstap naar de LC .

Verdieping

Warmerdam: ,,Nu, bijna vijf jaar later, heb ik zin in een nieuwe uitdaging. Ik ben trots op de redactie en op de manier waarop we de afgelopen jaren constant hebben gezocht naar journalistieke verdieping. Zeker in de historische coronajaren hebben we laten zien dat onafhankelijke journalistiek onmisbaar is in een gezonde democratie.”

Wat hij hierna gaat doen, ligt nog open. Warmerdam neemt na 1 januari 2023 eerst een sabbatical, om na 23 jaar in de journalistiek te genieten van de waardevolle dingen in het leven en na te denken over zijn volgende stap: „Dat kan van alles zijn, binnen of buiten de journalistiek.” Na de jaarwisseling volgt er waarschijnlijk eerst een interim-hoofdredacteur voordat er gezocht wordt naar een opvolger.

Nieuws

menu