Opnames voor nieuwe Kameleon-film - met een nieuwe tweeling - zijn deze week begonnen

FOTO ANP

De beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer keert volgend jaar terug naar de bioscoop. De opnames van de nieuwe Kameleon-film zijn deze week begonnen, maakte distributeur Just Film Distribution vrijdag bekend.
Lees meer over
Media

De broers worden vertolkt door twee nieuwe acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht. De film wordt opnieuw geregisseerd door Steven de Jong. Verder keert Cas Jansen terug als de klagende boerenknecht Gerben en Michiel Kerbosch kruipt opnieuw in de huid van de slimme politieagent Zwart. Andere rollen zijn weggelegd voor Dominique van Vliet, William Spaaij, Margreet Blanken, Alfred van den Heuvel en Edo Brunner.

Lees ook | Vieze dieselmotor en moordpartij op de kinderboerderij: dit ga je zien in de nieuwste Kameleon-film

In de nieuwe film krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet. De boot van de broers draait op diesel en dat is tegenwoordig verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen. Nando, een jongen met een verstandelijke beperking, beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van en zij stellen een onderzoek in.

De film zal volgend jaar zomer in de bioscopen te zien zijn. Van de boeken van  De Kameleon  werden in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Nieuws

Meest gelezen