Nog een aangifte tegen Ali B in zedenzaak The Voice of Holland

Ook tweede aangifte rond The Voice is tegen Ali B ANP

Er is nog een aangifte tegen Ali B binnengekomen rond de zedenzaak van het tv-programma The Voice of Holland. De advocaat van Ali B heeft dat tegenover de Telegraaf bevestigd.
Lees meer over
Media

De aangifte betreft een zedenzaak, zegt de advocaat van de rapper en coach in het programma Bart Swier. Ali B „betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus Swier.

Er lag al een aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen de rapper en coach in het tv-programma The Voice, naar verluidt van een oud-deelnemer.

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van „seksuele aard” gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Wanneer en waar is BOOS eindelijk te zien? ’We zitten tot het laatste moment in de montage’

Het lijkt een eeuwigheid te duren sinds de onthullingen van afgelopen zaterdag: de aflevering van BNNVara programma BOOS waarin de – in de woorden van RTL- „zeer ernstige aantijgingen” - van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik van onder anderen Ali B en Jeroen Rietbergen achter de schermen bij The Voice of Holland, uit de doeken wordt gedaan. „We zitten tot op het laatste moment in de montage.''

Waarom komt de aflevering niet wat eerder dan de geplande donderdag, was de vraag sinds de onthullingen zaterdag naar buiten kwamen en RTL aankondigde het programma van de buis te halen. Maar frontman van het programma Tim Hofman laat zich niet opjagen. „We kunnen de uitzending niet halsoverkop uitzenden; dat RTL/ITV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goed recht. Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnenkomen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken”, schreef hij op Twitter.

In de uitzending van donderdag zal ook aandacht worden besteed aan „een tijdlijn” wat betreft het misbruik, zegt woordvoerder van BNNVara Thijs Verheij. En „wat er nu van de organisaties terug is gekomen” op de beschuldigingen na de brief van BOOS met een verslag van de aantijgingen die op 12 januari werd verstuurd aan RTL en ITV, in het kader van wederhoor.

BOOS is een consumentenprogramma op de onlinekanalen van de NPO en BNNVara en wordt vooral veel bekeken op YouTube, waar het kanaal 612.000 abonnees heeft. BOOS weet vooral jonge kijkers aan zich te binden sinds de start van het programma in 2016. In het programma wordt het probleem van iemand die bij hen heeft aangeklopt, opgelost door de confrontatie te zoeken met degene die het probleem veroorzaakt.

Wat we in de uitzending van donderdag te zien krijgen, daar wil Verheij niks over loslaten, maar er wordt ook op dit moment nog „hard gewerkt” door het team van BOOS. De afleveringen verschijnen normaal om 16.00 uur op donderdag: „We zitten tot het laatste moment in de montage, dus pin ons er niet op vast. Er gebeurt nogal wat de afgelopen dagen en dat wordt ook meegenomen in de uitzending. Er spelen natuurlijk ook nog dingen achter de schermen.”

Nieuws

menu