Gamereview | Met Nintendo de zomer door

De zomervakantie staat voor de deur en dat is ook altijd de tijd dat deze rubriek even een pauze inlast. Maar hoe kom je als fervent gamer dan de zomer door? Nintendo geeft op de valreep twee pareltjes voor de Switch, zodat gamen ook onder de luifel op de camping een aangenaam tijdverdrijf kan zijn.

Beeld uit Mario Golf.

Beeld uit Mario Golf.

De eerste is Mario Golf: Super Rush . In het vijfjarig bestaan van de Switch maakte Mario met zijn vrienden al in talloze games zijn opwachting. Nog niet in een golfgame, maar je kunt nu ook aan de slag met de motion controller als golfclub.

Natuurlijk is golfen met alle karakters uit het Mushroom Kingdom anders dan een standaard potje. De toevoeging Rush in de titel verraadt al dat even relaxt op de golfbaan staan er niet bij is. Rennen om als eerste de bal weer te kunnen slaan, is het hoofddoel bij speed golf.

Slaan, sprinten, slaan en weer sprinten. Ondertussen verzamel je munten en hartjes om de conditie op peil te houden. Je tegenstanders dwars zitten door hem of zijn bal weg te beuken, hoort er ook bij. Echte Mario-actie.

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om een gewoon potje te spelen, zonder al dat gehaast. In het avontuur bijvoorbeeld, waarin je met je eigen Mii-personage de baan op mag om een professioneel golfer te worden.

Het avontuur valt eerlijk gezegd wel een beetje tegen. Natuurlijk is golf gewoonweg geen snelheidsport, maar het avontuur verloopt wel erg traag. Al die tutorials werken ook niet echt mee. De besturing is namelijk niet moeilijk. Iedereen kan wel een balletje slaan. Gelukkig kun je ook meteen een toernooitje spelen en zelf de sport ontdekken.

Game Studio

Wanneer je dat zat bent, kun je ook zelf proberen een betere game te maken. De professionele gamemakers bij de Japanse gamegigant geven een deel van de geheimen van hun succes prijs in Game Studio .

Het is heel verleidelijk om meteen zelf een game te maken. Echter, er zijn zoveel mogelijkheden, waardoor het aan te raden is om eerst de heldere uitleg over al die bouwsteentjes te volgen. De tijd die dat kost, betaalt zich later beslist uit, ook al snap je een uitleg al heel snel.

De Game Studio vereist wel een bepaald denkniveau. Zie je makkelijk verbanden, dan kun je prachtige creaties maken. Dat doe je aan de hand van zogenoemde kleurige knopixen. Door de verschillende knopixen aan elkaar te verbinden, maak je van alles. Een stick aan een poppetje en hup, je kunt een personage laten bewegen.

Wanneer je echt de tijd neemt, maak je zo een prachtige platformgame of een vermakelijk racespel. Geduld is daarbij wel een gewenste eigenschap. Heb je dat niet, dan kun je altijd nog creaties van anderen spelen. Er is hoe dan ook genoeg te doen. Laat de vakantie maar komen.

Mario Golf: Super Rush en Game Studio. Uitgever en ontwikkelaar Nintendo. Leeftijd 3+ en 7+.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Gaming
Play