Bekijk hier hoe Mercy (24) uit Woudsend iedereen bij I Can See Your Voice voor de gek hield

De 24-jarige Mercy uit Woudsend heeft donderdagavond iedereen bij het RTL4-programma I Can See Your Voice voor de gek gehouden. Tijdens een duet met Danny de Munk moest blijken of ze wel of niet kon zingen...

De 24-jarige Mercy uit Woudsend heeft donderdagavond in het programma I Can See Your Voice zowel de jury als het panel voor de gek gehouden. Bijna iedereen in de studio dacht lang dat de student fotografie goed zou kunnen zingen, dat bleek zeker niet het geval te zijn.
Lees meer over
Media
Súdwest-Fryslân

In het nieuwe programma op RTL4 is het de bedoeling dat een gastartiest samen met een fan raadt of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt, zonder dat er daadwerkelijk gezongen wordt. Ditmaal mocht Danny de Munk samen met 21-jarige fan Demi bepalen wie uit het spel moest en wie overbleef voor het allesbeslissende duet met De Munk.

Na een ronde waarin de zes kandidaten beoordeeld werden op hun uiterlijk, een ronde waarin er geplaybackt werd, filmpjes van twee kandidaten in hun ‘natuurlijke habitat’ en een vragenronde bleef er nog één kandidaat over: Mercy. Van de vijf kandidaten die afvielen, bleken vier te kunnen zingen en toen ook de een-na-laatste kandidaat een gouden keeltje bleek te hebben had ook het adviserende panel, bestaand uit Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Najib Amhali, Fred van Leer en Samantha Steenwijk, er niet heel veel vertrouwen meer in.

De Munk zette zijn hit Ik voel me zo verdomd alleen in en in het refrein viel Mercy, knettervals, in. Bekijk in het bovenstaande filmpje hoe dat duet eraan toeging. Een domper voor Demi, die had 5000 euro voor haar nieuwe huisje gewonnen als was gebleken dat Mercy wel had kunnen zingen. Nu was dat geld voor Mercy, die wél vaker op het podium staat, maar dan aan streetdance en hiphop doet.

Het ‘Whitney Houston-moment’- waar het panel op hoopte - kwam dus bepaald niet. Het panel, Demi en De Munk tuinden volledig in de ‘Soul Sister’ act van Mercy. Vooral Steenwijk was overtuigd: „Ik wil gewoon zo graag dat zij heel goed kan zingen. Ze staat erbij alsof ze trompet staat te spelen, maar dat is allemaal zo neergezet.”

I Can See Your Voice is iedere donderdagavond om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Nieuws

menu